Spring naar de inhoud
Home » Pret A Porter

Pret A Porter

PRET A PORTER

  KUNST UIT EEN KOERIERSZAK –  

  8 maanden tot 4 jaar

Vanuit een koerierstas/rugzak toveren een performer en een muzikant een theatrale setting tevoorschijn. Schijnbaar uit het niets ontstaat stap voor stap een mini-fantasiewereld waarin het jonge publiek mee op ontdekking gaat. Prikkelend, uitdagend, onvergetelijk en dichtbij, telkens weer anders…

Flipper-Flapper-Knisper-Popup
Een eerste reeks PAP-zakken kwam tot stand in 2021-2022 tijdens een uitwisseling met artiesten van La Miam uit Montreal. Drie Vlaamse performers creëerden een mini wereldje met baby-en prentenboeken in allerlei maten en vormen als inspiratiebron. Samen boeken kijken wordt een muzikaal avontuur!

Organik/Robotik
Een tweede set PAP-zakken kreeg vorm in 2022-2023. In deze reeks tastten artiesten het spanningsveld af tussen mens, object, beweging en mechanica. Of hoe we robotica en technologie emotioneel toegankelijk maken voor de allerjongsten.Twee artiesten of meerdere, elk met hun wereldje, improviseren  met elkaars wereldjes, met muziek én met de kinderen.

 

Smaken verschillen/voor elk wat wils
De verschillende PAP-zakken zijn heel veelzijdig en vooral ‘multi-inzetbaar’. Dit maakt dat artiesten soepel en vraaggestuurd aan de slag kunnen gaan met de inhoud van hun koerierstas.

De inhoud van de ene zak leent zich beter voor een groter publiek, de andere komt meer tot zijn recht in een intieme rustige setting. Of net die ene PAP-zak zorgt in een mum van tijd voor een feestelijke uitbundige sfeer.

Combineren mogelijk
De verrassende combinatie van twee totaal verschillende PAP-zakken en muzikanten leverde al heel wat mooie voorstellingen op, geschikt voor een groter publieksaantal. Of voor een publiek, opgesplitst in twee groepen op twee locaties met doorschuifsysteem..

De artiesten improviseren er op los, zowel met hun eigen materiaal als met de inhoud van elkaars zakken. Zo ontstaan er mooie kruisbestuivingen en spannende visuele en muzikale ontdekkingen.

CREDITS

Concept en artistieke coaching: Karel Van Ransbeeck, Astrid Bossuyt
Van en met: Karel Van Ransbeeck, Lize Pede, Marie Van Praag, Ugo Dehaes, Kevin Trappeniers, Gertjan Biasino, Lori Tuerlinckx, Senne Van Loock
Muzikanten: wisselende muzikanten van De Spiegel zoals o.a. Christophe Pochet, Jutta Troch, Astrid Bossuyt, Joeri Wens, Nicolas Ankoudinoff, Dries De Maeyer, e.a.
Muzikale coaching en compositie: Adrian Lenski
Technische ondersteuning creatie: Wim Van de Vyver, Ugo Dehaes, Gertjan Biasino
Coproductie: De Spiegel, De Studio i.s.m. La Miam Montreal, Froe Froe, CC Gasthuis Aarschot, Boze Wolf festival, Vlaamse Gemeenschap


Duur voorstelling
: 35 minuten

Speellijst Pret-A-Porter