Spring naar de inhoud
Home » Niet Drummen

Niet Drummen

NIET DRUMMEN

  beeldend concert
  8 maanden tot 3 jaar

Knikkers, bolletjes en balletjes die door achtbanen schieten. Drumvellen en trommels die nu eens dienst doen als doek voor een schaduwspel, dan weer ingezet worden als pingpong bats. En wonderlijke waterbelletjes. Niet Drummen is een magische tocht in een merkwaardig decor.
Een schaduwbeeldkunstenaar, een fluitist-saxofonist en een percussionist nemen klein en groot mee op een betoverende trip langs klanken, beelden, muziek en ritmes.
Een beeldend concert vol rock ‘n’ roll en poëzie. 

Niet Drummen won in 2016 de Early years award voor beste performance voor kinderen onder 6 jaar op het International Theatre Festival for Children in Roemenië. In 2017 werd Niet Drummen meermaals bekroond tijdens het Mateřinka Festival in Tsjechië,
voor de muziek, presentatie, decor en concept.

“De leidraad door ‘Niet drummen’ is een rode bal. Hij dient als tennisbal voor twee trommels, valt pardoes in veelvoud uit de lucht of wordt een appel in een schimmenspel. Knikkers en nog kleinere bolletjes ondersteunen zijn ritmische reis.
En zo is alles in ‘Niet Drummen’ beeld en muziek tegelijk, klank én beweging, vorm én licht. Van de banaalste objecten maakt regisseur Karel Van Ransbeeck weer dubbelzinnige dingen, met een eigen wil, een richting, een geheim verband. (…) Peutertheater eenvoudig? Het is vooral meervoudig. Zoals je dat van alle theater verhoopt.” (Wouter Hillaert, De Standaard)

CREDITS
Een productie van Theater De Spiegel
Concept/regie: Karel Van Ransbeeck
Muzikanten/compositie: Joeri Wens en Nicolas Ankoudinoff
Kostuums: Lies Maréchal
Decor: Wim Van De Vyver
Beeldmanipulatie/techniek: Alain Ongenaet
 
Duur voorstelling: 45 minuten

Speellijst Niet Drummen

©AP-Hogeschool studenten