Spring naar de inhoud
Home » Bramborry

Bramborry

BRAMBORRY

  MUZIEK- EN OBJECTENTHEATER – 
  1 TOT 3 JAAR 

Drie saxofonisten gaan op ontdekking in een reuzegroot prentenboek. Met hun instrumenten verkennen ze het prentenboek. Wonderlijke klanken, grillige vormen en heldere kleuren maken een muzikaal schilderij.

Bramborry is gebaseerd op het beeldend werk van de Tsjechische kunstenares Květa Pacovská. In haar schilderijen en prentenboeken creëert zij een magische, kleurrijke wereld. De abstracte vormen uit Pacovská’s tekeningen en boeken verschijnen in Bramborry levensgroot op het podium.
Scène per scène worden ze op andere, speelse manieren ingezet. De vlakken vormen nu eens een huisje, dan weer een dier of maan.
De allerkleinsten worden ondergedompeld in een nieuwe opwindende wereld die al hun zintuigen betovert.

De muziek bestaat uit korte, dynamische stukjes. De saxofonisten verkennen hun instrument: tastend, prutsend aan de kleppen, blazend. Een eerste bruuske klank wordt een zachte melodie of een vrolijk trio. De kinderen worden meegenomen in het zoekende spel. Stap voor stap leren ze de instrumenten kennen, de klanken en de muziek.

Sinds de première in maart 2008 speelde Bramborry met veel succes in binnen- en buitenland en op allerhande festivals.
Op het Internationaal Poppentheaterfestival van Materinka (Tsjechië) won de voorstelling in 2009 twee prijzen, één voor beste spektakel en één voor beste scenografie. En het bleef niet enkel bij Europa: de voorstelling werd ook op tournee in Québec warm onthaald. 

CREDITS

Bramborry is een co-productie van Theater De Spiegel met
Théâtre de la Guimbarde.

Concept: Karel Van Ransbeeck (Theater De Spiegel)
Regie: Martin Staes-Polet (Théâtre de la Guimbarde)
Compositie: Adrian Lenski

 

Muzikanten: Nicolas Ankoudinoff, Christian Gmünder en Sara Meyer
Scenografie: Elisabeth Schnell (geïnspireerd op het werk van Květa Pacovská)
Productie en techniek: Katrien Oosterlinck en Jan Daems

©AP-Hogeschool studenten